Меню

Пилешки гърди с пармезанова коричка и моцарела

15 февруари 2018 | 07:27 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 броя пилешки гърди
1/2 чаша настърган пармезан
1 ч.л. нарязан босилек
1/2 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
1/2 ч.л. сушен риган
1 топка моцарела
2 яйца
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В купа смесете всички сухи съставки, заедно с билките. Разбийте отделно яйцата. Потопете пилешките гърди в тях, а след това ги сложете в купата със сухите съставки, за да се овалят добре. Сложете месото в тавичка върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Когато пилешките гърди са почти готови сложете върху всяка от тях по два по-дебели резена моцарела и запечете, докато сиренето се разтопи. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Следвайте и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка и идея: Facebook Goodful

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай