Меню

Сьомга с чери доматки, пармезан и сметана

12 март 2018 | 06:52 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филета сьомга
3 скилидки чесън
50 г настърган пармезан
500 г чери доматки
няколко свежи листа босилек
300 г спанак
1/2 течна сметана за готвене
бучка масло, зехтин
сол, черен пипер
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете рибните филета с малко сол и черен пипер. Загрейте няколко капки зехтин в тигана и сложете рибата най-напред с кожичката нагоре. Трябват ѝ около 6 минути, след което може да я обърнете за около 2 минути с кожичката надолу.

Когато е готова може да я извадите от тигана и да разтопите в него една бучка масло. Прибавете стрития чесън, нарязаните наполовина чери доматки, спанака, босилека, сметаната и пармезана. След като сместа поври 5 минути може да върнете в нея сьомгата и да готвите до сгъстяване на соса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай