Гювеч по каракачански
28.03.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
5-6 пиперки, 2-3 глави лук, 2-3 домата, 1чаена чаша грах, чаша и половина сирене, 2 яйца, половин чаена чаша олио, половин пакетче масло, 4 с. л. брашно, 1ч. ч. кисело мляко, червен пипер, магданоз, сол.
Приготвяне:
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнина и малко вода до омекване. Последователно се прибавят пиперките, нарязани на ивици, грахът, ситно нарязаните домати, червеният пипер и брашното.
Прехвърля се в пръстен гювеч. Прибавят се настърганото сирене, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус и се разбърква. Пече се в силна фурна.
Залива се с разбитите с киселото мляко яйца и парченца масло и се запича до зачервяване.
Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”