Меню

Панирана бяла риба с чесън

15 май 2018 | 06:25 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
500 г бяла риба филе
50 мл оцет
50 мл бяло вино
3 скилидки чесън
1 щипка кимион
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка магданоз
брашно
галета
50 мл олио
120 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете бялата риба на едри парчета. Намачкайте чесъна. Смесете го с подправките в купа. Към тях прибавете оцета и виното. Разбъркайте. Поставете парчетата риба в купата и ги оваляйте добре. Оставете ги да попият добре от маринатата с всичките ѝ аромати за час-два.

Смесете брашното с галетата. Оваляйте всяко парче риба в сместа. Пържете в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте, поръсена с магданоз.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай