Меню

Шоколадови тортички без брашно

28 април 2018 | 11:57 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300-400 г черен шоколад
3 яйца
2 супени лъжици кокосово масло
1 ч.л. ванилова есенция
3-4 с.л. мед
60 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Начупете шоколада и го сложете в купа. Прибавете към него кокосовото масло и сложете за няколко секунди в микровълнова или разтопете шоколада на водна баня. Отделно разбийте с миксер яйцата, меда и ваниловата есенция. След като шоколадът се е разтопил добре, но не е горещ, постепенно започнете да го прибавяте към яйчената смес.

Разпределете сместа в купички за суфле, които предварително леко намаслете с кокосово масло. Сложете ги в дълбока тава и добавете в нея вода. Печете на 190 градуса за около 30-35 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай