Меню

Шоколадов сладолед с ядки (без машина)

29 юни 2019 | 06:00 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
400 мл течна сметана, неподсладена
200 мл подсладено кондензирано мляко
1 ч.л. ванилова есенция
2 ч.л. коняк
3-4 с.л. натурално какао
1 с.л. течен шоколад
50 г ядки по ваш избор
240 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Сипете в купа кондензираното мляко и прибавете към него ваниловата есенция, коняка, течния шоколад и какаото. Разбъркайте добре, така че да не останат малки бучки какао. Отделно в друга по-голяма купа разбийте с миксер сметаната до сгъстяване.

След това прибавете към нея какаовата смес. Ако е необходимо подсладете с още малко течен шоколад. По желание добавете нарязани на по-едро ядки. Сипете сместа в подходящ съд, който покрийте с капак или със свежо домакинско фолио. Сложете във фризера, докато сладоледът напълно стегне.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай