![2 супени лъжици зехтин или олио
1 голяма глава лук
2 стръка селъри
2-3 моркова
2 скилидки чесън
2 тиквички
6 броя зелени аспержи
1 ч.л. сушен риган
сол, черен пипер на вкус
2,500-3 л пилешки бульон
400 г пилешко месо - може да са гърди, бутчета
100 г царевица от консерва, отцедена
100 г грах от консерва, отцеден, може да ползвате и замразени](/media/files/resized/article/654x358/9eb/708ea3780667cd4fa0122c7ea7a129eb-3c5d1a7eae617172d034645b719784ef.jpg)
60 мин.
-
Порции: 4
В дълбока тенджера загрейте мазнината и задушете в нея нарязаните лук, целина, моркови, тиквички и аспержи. Прибавете и стрития чесън, сол, черен пипер, ригана. След това сипете пилешкия бульон (или вода вместо него) и сложете месото.
Когато пилешкото се свари може да го извадите и накъсате на малки парчета като за супа. Върнете отново в бульона и прибавете царевицата и граха. Гответе още 10-15 минути и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: