Меню

Пилешка супа с много зеленчуци

15 май 2020 | 15:50 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин или олио
1 голяма глава лук
2 стръка селъри
2-3 моркова
2 скилидки чесън
2 тиквички
6 броя зелени аспержи
1 ч.л. сушен риган
сол, черен пипер на вкус
2,500-3 л пилешки бульон
400 г пилешко месо - може да са гърди, бутчета
100 г царевица от консерва, отцедена
100 г грах от консерва, отцеден, може да ползвате и замразени
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера загрейте мазнината и задушете в нея нарязаните лук, целина, моркови, тиквички и аспержи. Прибавете и стрития чесън, сол, черен пипер, ригана. След това сипете пилешкия бульон (или вода вместо него) и сложете месото.

Когато пилешкото се свари може да го извадите и накъсате на малки парчета като за супа. Върнете отново в бульона и прибавете царевицата и граха. Гответе още 10-15 минути и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай