Меню

Пролетна салата с авокадо, бекон и яйца

18 май 2018 | 06:07 | Михаела Лазарова
Добави в любими
7 твърдо сварени яйца
100 г синьо сирене 
няколко стръка зелен лук
300 г пушен бекон
10-15 маслини
1/2 авокадо
сол, черен пипер на вкус
За дресинга:
3 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. винен оцет
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган с малко зехтин запържете леко нарязания бекон. Прехвърлете го на кухненска хартия, за да се отдели част от мазнината. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.

Сложете ги в купа и прибавете към тях натрошеното сирене, нарязаните чери доматки, авокадо, бекона и зелен лук. Пригответе дресинга като комбинирате всички съставки и овкусете салатата. За финал сложете и маслини, зелени подправки по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай