Меню

Бонбони с бял шоколад и коняк

20 май 2018 | 06:39 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г бял шоколад
1/2 чаша течна неподсладена сметана
1 ч.л. ванилова есенция
4-5 с.л. коняк
240 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

На водна баня разтопете шоколада като към него прибавете и сметаната. Когато се получи гладка смес, може да я отделите да се охлади за няколко минути, след което сложете коняка и ванилията. Разбъркайте добре и прехвърлете в подходящ съд.

Сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне добре. След това с помощта на обикновена лъжица или такава за сервиране на сладолед, вземете малко от шоколада, оформете с ръцете си топчета и оваляйте в ядки, кокосови стърготини. Ако е необходимо поставете готовите бонбони за още няколко минути в хладилник.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай