![400 г пресни печурки
4 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица соев сос
3 скилидки стрит чесън
1/2 чаена лъжичка мащерка, нарязана или сушена
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/61d/a1d27771da1eb1f8bcebfc21527ce61d-298e9b60e6651f26463f5dff27820da8.jpg)
50 мин
-
Порции: 3
Почистете гъбите и ги нарежете на по-дебели парчета. В купа комбинирайте съставките за маринатата и поставете нарязаните гъби за 30 минути. Загрейте грила (може да ползвате и грил тиган), поставете маринованите гъби на дървени шишчета, които предварително сте накиснали във вода и запечете за около 2-3 минути за всяка страна.
Снимка: iStock
Вижте още: