Продукти за рулото:
1 кг картофи
2 яйца
около 80 г масло
3 суп. лъжици галета
Продукти за плънката:
200 г бекон
1 по-едра глава лук
250 г гъби
150 г настърган кашкавал
150 мл сметана за готвене
чер пипер
сол
2 или 3 яйца
4 кисели краставички
Приготвяне:
Картофите се сваряват и се намачкват с вилица. Добавят се маслото, яйцата, галетата и се замесват, както се меси кайма. Разстила се върху намаслено фолио като кора с дебелина 1.5 до 2 см. За да се оформи по-лесно, ръцете се потапят в купа с вода.
Тази рецепта участва в конкурса " Модерна домакиня”
Коментар: Разглеждах рецепти в този невероятен сайт и се чудех какво да си сготвя и се спрях точно на тази удивителна рецепта. Опитайте и вие...
Кристина Иванова, 16 г.