Меню

Салата от червено цвекло

30.05.2007г. / 15 14ч.
Аз жената
Салата от червено цвекло

ПРОДУКТИ:
1 глава червено цвекло
4-5 големи картофи
3 сварени яйца
250 г кашкавал
3-4 кисели моркови
1 буркан кис. краставички
250 г пушено месо(може ролца от раци или студено пушена риба)
1-2 суп. л. оцет За соса
1 буркан майонеза с краставички
500 г заквасена сметана
копър и черен пипер


ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Цвеклото се вари нарязано със сол, изцежда се, прибавя се оцетът и се оставя да престои.
Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват, изцеждат и се осоляват леко. Киселите краставички и морковите се нарязват на кубчета.
Пушеното месо се реже на ситно. Кашкавала и яйцата се настъргват. Майонезата и сметаната се разбиват и се прибавят копъра и черния пипер.
В голяма купа се подрежда по следния начин:
цвекло
картофи
кис. краставички
моркови
пушено месо
сос
яйце
кашкавал
цвекло
сос
яйце
кашкавал
цвекло
сос
яйце
кашкавал
чер. пипер, маслини и магданоз
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!

Коментирай