Меню

Картофена супа с праз лук

26 юни 2018 | 07:00 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
400 г картофи 
1 стрък праз
1 супена лъжица магданоз, пресен
1 чаена лъжица копър
1 чаена лъжица самардала 
1 голямо кубче масло
200 мл прясно мляко
1 чушка
2 стръка праз
сол 
1 литър вода
60 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете праз лука на ситно. Загрейте маслото в тенджера. Запържете и задушете лука в него. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори.

Обелете и нарежете картофите на малки квадратчета. Добавете ги към лука и запържете до позлатяване. Разбърквайте в продължение на около 10 минути. След това добавете останалите съставки. Разбъркайте добре, намалете котлона. Оставете да къкри до готовност или за около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай