Меню

Шакшука със спанак и лук

4 юли 2018 | 07:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г спанак
4 яйца
2 червени чушки
½ връзка магданоз
Сол
Черен пипер
50 мл олио
1 глава червен лук
Риган
Кимион
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и чушката на ситно. Загрейте мазнината в дълбок тиган. В него запържете лука и чушката. Разбърквайте за няколко минути. Добавете спанака и задушете, докато се смачка. Овкусете добре с подправките и разбъркайте. Добавете ситно нарязания магданоз. Отново разбъркайте, докато започне да омеква. 

Накрая чукнете яйцата върху продуктите. Намалете котлона и оставете да се готви, докато яйцата станат готови или полуизпечени. 

Снимка: istock

Всички рецепти със спанак на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай