40 мин
-
Порции: 3-4
В подходящ съд, който може да се ползва на котлон и за запичане, загрейте малко зехтин. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги запържете от двете страни до златисто-кафяво. Отелете готовото масло и в същия съд разтопете маслото и прибавете нарязаните гъби, стрития чесън.
Когато гъбите поомекнат сипете виното, а след 1-2 минути и сметаната. Разбъркайте добре, овкусете с черен пипер, малко сол, риган и сложете настъргания пармезан и спанака. Върнете месото в соса, сложете върху него по 2-3 колелца моцарела.
Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато моцарелата се разтопи и хване златиста коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: