Меню

Пилешки гърди в сос от пармезан, сметана и гъби

16 юли 2018 | 06:59 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди
200 г пресни печурки
щипка сушен риган
200 г почистен и нарязан спанак
2 с.л. масло
зехтин
сол, черен пипер на вкус
100 г настърган пармезан
100 мл бяло вино
2 топки моцарела
300 мл течна сметана за готвене
40 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В подходящ съд, който може да се ползва на котлон и за запичане, загрейте малко зехтин. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги запържете от двете страни до златисто-кафяво. Отелете готовото масло и в същия съд разтопете маслото и прибавете нарязаните гъби, стрития чесън.

Когато гъбите поомекнат сипете виното, а след 1-2 минути и сметаната. Разбъркайте добре, овкусете с черен пипер, малко сол, риган и сложете настъргания пармезан и спанака. Върнете месото в соса, сложете върху него по 2-3 колелца моцарела.

Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато моцарелата се разтопи и хване златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай