Меню

Мексикански червен ориз с домати

24 юли 2018 | 06:35 | Илияна Николова
Добави в любими
2 големи домата, обелени и нарязани
1 чаша сварен бял ориз
2 супени лъжици зехтин
1 чаша нарязан лук
2 скилидки чесън
1 и ¾ чаша разтворен пилешки бульон
¼ доматен сос
1 люта чушка, нарязана
2 стръка пресен кориандър 
сол на вкус
60 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете доматите на ситно след като сте ги обелили. Загрейте тиган на средна температура и запържете лука и чесъна, докато станат полупрозрачни или за около 1-2 минути.

Добавете ориза в тигана и пържете с разбъркване, докато оризът добие златист загар или за около 3-4 минути. След това прибавете нарязаните домати, пилешкия бульон, доматения сос. Оставете ястието да заври и забълбука.

Накрая прибавете лютата чушка, солта и кориандъра. Разбъркайте и намалете температурата. Гответе до сгъстяване или за още 15 минути на тих огън. Покрийте с капак.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай