Меню

Рецептата на Паолина Петракиева за сьомга с чери домати и каперси

21 май 2019 | 05:40 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
1 голямо парче филе от сьомга, около 1,200 кг
3-4 добре узрели розови домата 
сокът на 1/2 лимон/лайм
10-12 чери доматчета
1 бурканче каперси
прясна мащерка, черен пипер, хималайска сол на вкус
1 с.л. захар
1 с.л. брашно
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Големите розови домати се почистват от обелката и се нарязват на ситни кубчета. Задушават се в дълбок тиган, добавят се солта и захарта. Сьомгата се реже на порции и се овкусява със сок от пресен лайм или лимон (ако предпочитате по-кисело), черен пипер и прясна мащерка.

Когато доматеният сос поври 10 минути, към него се добавят нарязаните на две чери доматчета и каперсите. Похлупва се с капак за около 3 минути, (тъй като рибата се сварява много бързо и за да остане сочна, не трябва да се оставя много да ври), след което сосът се сгъстява с разбитото в малко вода брашно.

Когато ястието е готово, снемете го от котлона и по желание овкусете с малко зехтин и черен пипер.

Още една апетитна рецепта от Паолина Петракиева може да видите тук.

Паолина Петракиева е „Мисис България Вселена 2010“ и „Missis Universe 2011“. Носителка е на редица престижни награди, не спира да бъде част от редица благотворителни каузи, но най-голямото ѝ постижение е семейството ѝ. Кулинарията е нейната страст, а в своята страница в социалната мрежа Фейсбук Paolina Petrakieva Gourmet не спира да вдъхновява с изкусителни блюда. Повече за нея може да прочетете тук и тук. 

 

Снимки: личен архив; iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай