Меню

Рецептата на Цвети Радойчева за печен шаран с дресинг

5 август 2018 | 06:52 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 шаран
чубрица, мащерка, розмарин, куркума, червен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
За дресинга:
1 главичка обелен чесън
1 шепа сурови орехи
20 стръкчета пресен лапад
1 връзка магданоз
сокът от половин лимон
1 зелена чушка
малко парче пресен джинджифил
80 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Шаранът се почиства предварително, като люспите и главата се отстраняват. В тавата, в която ще го печете се слагат около един пръст вода и 2 супени лъжици зехтин. Рибата се овкусява отвътре с малко чубрица, розмарин, куркума, мащерка, а отгоре се поръсва с малко червен пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 50 минути.

Пригответе дресинга като смелите всички съставки за него в кухненски робот или блендер. Сервирайте шарана, като го украсите с резенчета лимон и дресинга.

Снимки: личен архив 

Цвети Радойчева е не само красива, но и талантлива. В продължение на осем години пее в хор „Добри Христов“, а през 2008 година печели 1-во място в месечната класация на „Хит минус едно“. Възпитаничка е на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Освен на музиката, Цвети сега е посветена и на малката си дъщеричка и любимия си мъж. Повече за нея може да прочетете тук и тук

Опитайте още:

Рецептата на Цвети Радойчева за витаминозна салата с микс от семена

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай