
-
Порции: 4-5
Шаранът се почиства предварително, като люспите и главата се отстраняват. В тавата, в която ще го печете се слагат около един пръст вода и 2 супени лъжици зехтин. Рибата се овкусява отвътре с малко чубрица, розмарин, куркума, мащерка, а отгоре се поръсва с малко червен пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 50 минути.
Пригответе дресинга като смелите всички съставки за него в кухненски робот или блендер. Сервирайте шарана, като го украсите с резенчета лимон и дресинга.
Снимки: личен архив
Цвети Радойчева е не само красива, но и талантлива. В продължение на осем години пее в хор „Добри Христов“, а през 2008 година печели 1-во място в месечната класация на „Хит минус едно“. Възпитаничка е на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Освен на музиката, Цвети сега е посветена и на малката си дъщеричка и любимия си мъж. Повече за нея може да прочетете тук и тук.
Опитайте още:
Рецептата на Цвети Радойчева за витаминозна салата с микс от семена