Меню

Торта „Наполеон“ със сълзици

30 май 2019 | 07:36 | Михаела Лазарова
4 от 10 гласа
Добави в любими
800 г Бисквити „Сълзица“
1 л мляко
4 яйца
150 г масло
100 г захар
5-6 с.л. брашно или нишесте
1 пакетче ванилова захар
260 мин

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте брашното/нишестето, захарта, ваниловата захар. Разбъркайте и прибавете яйцата и млякото. След като се получи хомогенна смес, прехвърлете я в подходяща тенджерка и сложете на котлона за няколко минути, докато се получи гъст крем.

Когато кремът е готов сложете маслото и бъркайте докато се разтопи. В подходяща форма за торта, сложете на дъното от крема. Върху него направете един ред със сълзици. Намажете ги с крем и отново поставете сълзици.

Редувайте като накрая завършите с крем. Натрошете няколко от сълзиците и поръсете обилно тортата. Сложете я в хладилник за няколко часа, за да стегне.

Идея: dolci.pw

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай