Меню

Стек с домати и моцарела

9 август 2018 | 06:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 свински или говежди стека
2 топки моцарела
2 узрели домата
За марината:
250 мл оцет балсамико
6-7 скилидки стрит чесън
1 ч.л. сушен риган
1 с.л. мед
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сушена мащерка
50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Пригответе маринатата като комбинирате всички съставки в дълбока купа и разбъркате добре. В тавичка сложете стековете и ги залейте с маринатата. Оставете ги да се мариноват за 20 минути. След това ги изпечете на добре загрят грил тиган или скара. Около 5-7 минути за страна.

Когато са готови не ги махайте от тигана, а сложете върху всеки стек по 2-3 колелца моцарела, а върху нея резени домати. Когато моцарелата леко се разтопи може да сервирате.

Снимка и идея: Facebook Delish

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай