
50 мин
-
Порции: 2-4
Разрежете патладжаните по дължина наполовина и ги издълбайте, като не изхвърляйте вътрешността им. В добре загрят тиган с мазнина задушете нарязаните на ситно лук, чесън, издълбаната вътрешност на патладжаните.
Прибавете соса, нарязаните домати, сол, черен пипер и ригана. Когато зеленчуците се задушат може да прибавите сирената, разбъркайте и снемете от котлона. В тава за печене, сложете малко на дъното от соса, а върху него подредете патладжаните.
Напръскайте ги леко с мазнина и овкусете със сол и черен пипер. Напълнете ги с плънката и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато патладжаните са почти готови поръсете ги с още сирене и върнете във фурната, докато се разтопи.
Снимка: iStock
Вижте още: