Меню

Салата с орзо паста и скариди по рецепта на Дженифър Гарнър

25 май 2022 | 06:18 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
За марината и дресинга:
6 с.л. пресен лимонов сок
щипка сол
1/2 ч.л. смлян черен пипер
4 скилидки стрит чесън
2 ч.л. сух риган
1/2 чаша зехтин
За салата:
300 г паста орзо или друга къса паста
14-16 почистени скариди
1/2 краставица
1  малка глава червен лук
10-12 чери доматки
200 г фета сирене
маслини
магданоз и мента за поръсване
30 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Започнете с приготвянето на дресинга, който ще послужи и като марината за скаридите. Комбинирайте всички съставки и ги разбъркайте добре.  Част от дресинга прибавете към скаридите и разбъркайте добре. Сложете ги в хладилник за 20 минути, за да се мариноват. 

През това време сварете пастата според инструкциите на опаковката. Когато е готова прецедете и я сложете в подходяща купа. Прибавете към нея дресинга и разбъркайте. На грил тиган или във фурна (предварително загрята на 200 градуса) в тавичка върху хартия за печене, запечете скаридите до розово (около 6-7 минути).

Към пастата сложете останалите съставки за салата, а накрая и готовите скариди. За финал добавете няколко капки лимонов сок, зехтин и сол на вкус. 

Снимки: Reuters; istock

Опитайте и:

Рецептата на Цвети Радойчева за витаминозна салата с микс от семена

10 фантастични рецепти за паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай