-
Порции: 2-3
Започнете с приготвянето на дресинга, който ще послужи и като марината за скаридите. Комбинирайте всички съставки и ги разбъркайте добре. Част от дресинга прибавете към скаридите и разбъркайте добре. Сложете ги в хладилник за 20 минути, за да се мариноват.
През това време сварете пастата според инструкциите на опаковката. Когато е готова прецедете и я сложете в подходяща купа. Прибавете към нея дресинга и разбъркайте. На грил тиган или във фурна (предварително загрята на 200 градуса) в тавичка върху хартия за печене, запечете скаридите до розово (около 6-7 минути).
Към пастата сложете останалите съставки за салата, а накрая и готовите скариди. За финал добавете няколко капки лимонов сок, зехтин и сол на вкус.
Снимки: Reuters; istock
Опитайте и:
Рецептата на Цвети Радойчева за витаминозна салата с микс от семена