Меню

Хумус с кисели краставички

3 септември 2018 | 07:02 | Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма консерва нахут
3-4 кисели краставички
сол и черен пипер на вкус
щипка лют червен пипер по избор
1-2 с.л. зехтин
1 с.л. сок от киселите краставички
2 скилидки чесън
1 с.л. сусамов тахан
10 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нахутът се слага в гевгир и се изплаква със студена вода. След това всички съставки се комбинират в кухненски робот и се смилат до перфектна гладкост. Сервирайте хумуса в подходяща чиния,  като по желание, отгоре може да декорирате няколко резенчета кисели краставички и да поръсите със ситно нарязан копър. Хумусът е чудесен за хапване с хрупкав препечен хляб. 

Снимка: istock

Опитайте и:

10 полезни рецепти с нахут

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай