Меню

Паста с пилешко, пармезан и моцарела

12 ноември 2018 | 06:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г пилешки гърди
100 мл бяло вино
10-12 чери доматки
300 г къса паста
100 г моцарела
100 г пармезан
сол, черен пипер на вкус
250 мл течна сметана
2 скилидки чесън
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган с малко мазнина сложете предварително овкусените със сол и черен пипер пилешки гърди. Запържете ги добре от двете страни, след което ги отделете в чиния. В същия тиган прибавете виното, нарязаните наполовина чери доматки, чесъна. След като доматките поомекнат може да сложите сметаната и настърганите сирена.

Когато се разтопят, прибавете предварително сварената и отцедена паста, нарязаните на малки парчета пилешки гърди и завършете с още малко черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай