Меню

Пилешки гърди с моцарела и песто

17 септември 2018 | 06:53 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 обезкостени пилешки гърди без кожа
За маринатата:
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка сушен риган
1/4 чаена лъжичка сух босилек
1/4 чаена лъжичка суха мащерка
4 кръгчета моцарела
4 с.л. песто
чери доматки
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте зехтина, солта, черния пипер, чесъна и останалите подправки. Разбъркайте добре, след което потопете в тази марината месото от всички страни. Запечете го на грил тиган за около 6-7 минути от всяка страна.

След това сложете върху всяка пържола по 1-2 резена моцарела и гответе още няколко минути, докато сиренето се разтопи. Сложете месото в чиния, намажете го с песто, а отгоре гарнирайте с наполовина нарязани чери доматки. Сервирайте докато е още топло.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай