Меню

Лесно тирамису от Рейчъл Рей

17 май 2022 | 06:17 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет бишкоти
125 мл еспресо или инстантно кафе
50 мл ликьор с вкус на кафе или шоколад
200 г маскарпоне
70 г пудра захар
натурално какао на прах
¼ ч.л. канела на прах
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте кафето и ликьора. Отделно разбийте с помощта на миксер маскарпонето и захарта. Потопете няколко бишкоти в кафеената смес и ги сложете на дъното на подходяща купичка или висока чаша. Дори и бишкотите да се счупят, не се притеснявайте.

Върху тях сложете от крема, а след това отново прибавете напоени бишкоти. Завършете с крем. В сито или ситна цедка сложете какаото и канелата. Поръсете обилно всички чаши. Десертът трябва да се стегне за около 30-40 минути в хладилник.

Снимки: Reuters; iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай