Меню

Шоколадови кексчета с глазура от сладко и коняк

13 октомври 2018 | 06:33 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
120 г шоколад 
4 с.л. масло
1 с.л. захар
1 ч.л.  царевично нишесте
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
2 жълтъка
¼ чаша сладко от кайсии или друго по ваш избор
1 с.л. коняк
35 мин

  • Порции: 4 бр

Продукти
Приготвяне

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. На водна баня разтопете начупения шоколад заедно с маслото, захарта, царевичното нишесте и ванилията. Бъркайте непрекъснато, за да се получи хубава гладка смес. След като шоколадът се разтопи, премахнете купата от котлона и оставете да се охлади за 2-3 минути.

След това прибавете яйцата и жълтъците и отново разбъркайте. Във форма за мъфини сложете хартиени кошнички и напълнете всяка със сместа, като оставите около един пръст разстояние от края на хартиената формичка. Печете в продължение на 10-12 минути. Мъфините трябва да останат с по-мека вътрешност.

В купичка сложете малко от сладкото и прибавете към него коняка. Сервирайте мъфините, като ги премахнете от хартиената опаковка и сложите върху тях от сладкото с коняка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай