Меню

Тарта с круши и бутертесто

8 октомври 2018 | 08:50 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 охладено бутертесто
1 супена лъжица царевично нишесте
2 супени лъжици захар на кристали
1 чаена лъжичка канела
1 супена лъжица мед
около 3 чаши или 2-3 големи плода
1 жълтък
захар и канела за поръсване
 
40 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа комбинирайте сухите съставки и меда. Разбъркайте добре и прибавете почистените, нарязани и обелени круши. Размерът и формата зависи от вашето желание.

Оваляйте добре крушите. В тава, върху хартия за печене, внимателно разстелете бутертестото. След това сложете в средата плодовата смес и завийте леко краищата му, за да се получи тарт. Намажете краищата с жълтък и поръсете за финал с още малко захар и канела.

Печете за около 20 минути. По желание може да сервирате десерта с 1-2 топки сладолед, да поръсите с малко мед и натрошени ядки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай