Меню

Салата с броколи, карфиол и бекон

21 октомври 2018 | 06:53 | Илияна Николова
Добави в любими
1 глава броколи
1 глава карфиол 
10 слайса пушен бекон
¼ чаша нарязан червен лук 
½ чаша стафиди 
3 супени лъжици оцет
2 супени лъжици бяла захар
1 чаша майонеза 
1 чаша слънчогледови семена
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете нарязания бекон в дълбок тиган. Запържете го, докато стане златист. Отцедете от мазнината върху кухненска хартия и оставете настрана.

В купа за салата смесете сварените броколи и карфиол (охладени) заедно с нарязания лук и стафидите. Смесете оцета с майонезата и захарта. Полейте продуктите с дресинга и разбъркайте. Поръсете с парченцата бекон и слънчогледови семки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай