Меню

Салата с киноа, нахут и свежи зеленчуци

16 октомври 2018 | 06:45 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
200 г сварена киноа
1 малка консерва боб
1 малка консерва нахут
1 краставица
няколко чери доматки
10 маслини без костилки
няколко стръка магданоз
2 червени чушки
1 глава червен лук
За дресинга:
5 с.л. зехтин
няколко скилидки стрит чесън
3 с.л. оцет балсамико
сол, черен пипер на вкус
щипка сушен риган
30 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Сварете киноата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете и сложете в подходяща купа. Прибавете към нея отцедените и изплакнати в гевгир боб и нахут. Нарежете на ситно лука, магданоза, доматките наполовина, чушки и краставиците като за салата. Добавете маслините и натрошеното сирене. Пригответе дресинга, овкусете салатата и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай