
35 мин
-
Порции: 2-3
Почистете гъбите от пънчетата и ги измийте добре, след което ги подсушете с кухненска хартия. Разтопете маслото и прибавете към него пресования чесън и наситнения магданоз. В тава върху хартия за печене (или с незалепващо покритие) подредете гъбите. Намажете ги с маслото отвън и обилно от вътрешната им страна.
Сложете във всяка гъба нарязаните наполовина бейби моцарела и чери доматки. По желание може да добавите и нарязан колбас. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, до разтопяване на моцарелата. Докато гъбите се пекат, пригответе соса, като в касерола сипете оцета и захарта. Бъркайте непрекъснато, за да се сгъсти сместа. Сервирайте гъбите и сложете върху всяка малко от соса.
Снимка: iStock
Вижте още: