Меню

Мариновано пилешко с брюкселско зеле

3 ноември 2018 | 06:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 пилешки подбедрици
600 г брюкселско зеле
10 скилидки чесън
зехтин или олио
сол, черен пипер на вкус
За маринатата:
6 с.л. зехтин
3 с.л. оцет балсамико
1 с.л. сушена или прясно нарязана мащерка
1 с.л. пресен нарязан или сушен розмарин
черен пипер на вкус
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа сложете всички съставки за маринатата и овкусете месото добре от всички страни. Загрейте тиган и прибавете 4 с. л. олио или зехтин. Сложете месото най-напред с кожата надолу. Запържете го за около 2-3 минути за всяка страна.

Отделете го в тавичка и в същия тиган прибавете още малко мазнина, целите скилидки чесън и нарязаното наполовина брюкселско зеле. Овкусете със сол и черен пипер и гответе 15 минути. След това сложете зеленчуците при пилето и запечете за още 15-20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай