Меню

Плодови омлети

15 юни 2007 | 16:32 | Аз жената
Добави в любими
Плодови омлети

Приготвяне
Продукти:
1 супена лъжица захар
8 яйца с отделени белтъци и жълтъци
1 супена лъжица разтопено масло
малко лимонов сок
155 г ягоди
140 г боровинки
щипка сол
1 супена лъжица пудра захар

Приготвяне:
Затоплете фурната на 175 градуса. В купа смесете белтъците, захарта, лимоновия сок и солта. Разбийте ги с миксер. В друга купа разбийте жълтъците. Постепенно смесете двете смеси. Поставете маслото в тиган и го загрейте на умерен огън. Изсипете около 250 мл от яйчената смес на дъното на тигана. Запържете за 2 минути. Поставете тигана във фурната и запечете яйцата 5 минути. Извадете тигана от фурната и прехвърлете омлета в чиния. Върху омлета сложете смес от ягоди и боровинки, после го загърнете. Поръсете го с пудра захар и сервирайте.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай