Продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
4 яйца
1ч. л. сода
1/2 бакпулвер
За плънката:
1ч. л. канела
1 ч. ч. смлени орехи
5-6 ябълки (средно големи)
Приготвяне:
Яйцата разбиваме хубаво със захарта. Добавяме содата и бакпулвера – разбиваме. След като сме добавили олиото, разбъркваме хубаво с бъркалка. Добавяме и пресятото брашно. Разбъркваме добре.
В друга купа настъргваме изчистените ябълки, при тях прибавяме канелата и орехите – разбъркваме.
Във формичка за кекс – намазнена и набрашнена, изсипваме 1/2 от тестото. Върху него разпределяме равномерно плънката и допълваме с останалата смес. Печем в умерена фурна – предварително загрята. За да извадим от фурната готовия кейк, изчакваме го да изстине напълно.
Поръсваме го с пудра захар. :)