Меню

В какво да превърнете стария хляб

27 ноември 2018 | 13:05 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 стар хляб
½ пакетче малко масло
1 голяма глава лук
4 стебла селъри
2 скилидки чесън
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. мащерка
сол, черен пипер на вкус
½ с.л. розмарин
600 мл пилешки или зеленчуков бульон, охладен
2 яйца
45 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Нарежете хляба на кубчета и го сложете в дълбок съд. В добре загрят тиган разтопете маслото и прибавете към него нарязаните лук, селъри, стрития чесън и подправките. Гответе около 7-8 минути.

След това изсипете сместа върху нарязания хляб, разбъркайте, прехвърлете в тава, предварително намазана с масло.

В купа сложете бульона и прибавете към него яйцето. Разбъркайте добре и изсипете върху хлебната смес.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути. След това премахнете фолиото и запечете до получаване на коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
otdavna ne moga da hapvam hliab , nai- mnogo po 1- 2 iliiki na den
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 5 години )
Ала бала селъри. Чиста целина, ама нейсе, да се поизхвърлим с чужди думички, че да изглежда по-завъртяно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар