Меню

Топъл шоколад със сладолед

18 ноември 2018 | 05:53 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 мл прясно мляко
захар на сладост
2 с.л. натурално какао на прах
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 шоколад по ваш избор
сладолед по ваш избор
ядки, сметана, настърган шоколад
10 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера сипете млякото. Когато се загрее добре на котлона, прибавете захарта, какаото, шоколада и ваниловата есенция. Бъркайте, докато съставките се разтопят и се получи гладка смес. Сипете топлия шоколад в подходящи чаши или купички, но някъде до половината на съда. След това прибавете 1-2 топки сладолед. Декорирайте със сметана, ядки, настърган шоколад, пурички, каквото обичате.

Снимка: Unsplash

Опитайте още:

  • Топъл течен шоколад с коняк
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай