Меню

Салата „Ропотамо“ с печена скумрия

22 ноември 2018 | 06:09 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г сварен боб за салата или готова консерва
2 средно големи скумрии, почистени
200 г грах от консерва
2 моркова
4 червени печени чушки
5-6 кисели краставички
1 глава червен лук
сол, черен пипер на вкус
3-4 с.л. доматено пюре 
За маринатата:
200 мл оцет
100 г захар
1 с.л. сол
черен пипер на зърна
60 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Пригответе маринатата, като сложите всички съставки за нея в тенджера. След като заври сложете нарязаните на колелца моркови и варете около 25 минути. Рибата изпечете на грил тиган, скара или във фурната върху хартия за печене с малко зехтин. В купа сложете отцедения боб, нарязаните краставички, чушки и лук, отцедения грах, доматеното пюре и вече маринованите моркови. Прибавете накъсаната на парченца риба, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Снимка: Pexels

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай