Меню

Пудинг с хляб, стафиди и мляко

26 ноември 2018 | 07:02 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
½ хляб
½ чаша стафиди
3-4 супени лъжици коняк
4 яйца
2 чаши прясно мляко
2 ч.л. канела, разделени
½ ч.л. индийско орехче
½ чаша захар + 2 супени лъжици кафява за поръсване
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Накиснете стафидите в коняка за около час. В купа разбийте яйцата, заедно със захарта, млякото, индийското орехче и канелата. Нарежете хляба на кубчета и го прибавете към яйчената смес, заедно със стафидите. Разбъркайте внимателно с помощта на сладкарска шпатула. Намаслете тава или формички за кексчета и изсипете сместа. Поръсете я с кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Снимка: Pixabay

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай