Меню

Пюре от картофи и карфиол по рецепта на Опра Уинфри

1 октомври 2019 | 06:36 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол
морска сол
2 обелени картофа
1 с.л. масло
1 ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. ситно нарязан розмарин
1 с.л. ситно нарязан пресен див лук
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Отстранете кочана и вътрешните листа на карфиола и го разделете на 8-10 части. В тенджера с вода добавете сол, сложете картофите. Когато са готови може да ги извадите в решетъчна лъжица и в същата вряща вода да добавите карфиола за 7-10 минути. Когато и карфиолът е готов може да го прецедите и да го върнете в тенджерата заедно с картофите. Прибавете маслото, черния пипер и розмарина. С преса намачкайте на едро зеленчуците. Овкусете със сол и поръсете с нарязания див лук.

Снимки: Istock; Reuters

Рецептата е част от книгата „Храна, здраве и щастие“ от Опра Уинфри

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай