Продукти:
400 г гъби – най-добре кралски печурки /по-плътни са/
1 тиквичка
1 глава лук
1/2 чаша ориз
2 супени лъжици маргарин
2 супени лъжици зехтин
1 връзка магданоз
5-6 стръка копър
2 чаени лъжици соев сос
1 зеленчуков бульон
Изпълнение:
Нарязаният лук заедно с целите гъбки и тиквичките се задушават за около 4-5 мин., като малко преди приключване на тази процедура се добавя соевият сос /чудесно средство - заместител на солта/. Тази смес се изсипва в йенски съд с капак, в който сме сложили измития ориз, разтворен във бульона. Добавяме магданоза и копъра и се поставя във фурната за около 30-40 мин., като най- добре е след 10 минута да намалим температурата на 100 градуса.
Ястието е готово, когато оризът се свари.
Върви много с бяло сухо вино.
Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”