Меню

Рецепти за празничната трапеза на Ивановден

5 януари 2025 | 10:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Снимка: iStock

Приготвяне

На 7 януари православната църква отбелязва Ивановден – денят на свети Йоан Кръстител. В българската народна традиция обичаите на този ден отдават специална почит на силата на светената вода. Смята се, че периодът на така наречените „мръсни води“ е отминал и всеки обръща поглед към бъдещето с надежда за здраве, берекет, късмет и плодородие през новата година.

На празничната трапеза на Ивановден задължително трябва да присъстват ястия с боб, ребра, кървавица, луканка, ошав, жито. Предлагаме някои подходящи за празника рецепти.

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
...... ( преди 2 седмици )
vinagi v ku6ti stava razminaavane . tradiciata govori edno , a doma6nite ne iskat tova a drugo ......i kompromisite ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар