Меню

Шоколадова торта без брашно

11 декември 2018 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
5 яйца
350 грама микс шоколад млечен с черен или само черен
3/4 чаша масло
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаша захар
украса по ваш избор
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

На водна баня разтопете шоколада и маслото, след което ги отделете от котлона, за да се охладят леко. Разделете жълтъците от белтъците и ги разбийте докато се получи ярък жълт цвят. Прибавете ги към разтопения шоколад. Отделно разбийте на твърд сняг белтъците със захарта. Прибавете ги постепенно към останалите съставки. Изсипете полученото тесто в добре намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай