Продукти:
100 г краве масло
100 г пудра захар
300 г шоколад
100 г ром (или портокалов ликьор)
125 г стафиди
150 г смлени орехи (запечени) или шоколадови пръчици за овалване
Приготвяне: Залейте стафидите с рома и ги оставете да се накиснат за около 3-4 часа в плътно затворен съд.
Разбийте маслото с пудрата захар до въздушна смес, добавете разтопения на водна баня шоколад и още веднъж разбийте. Добавете стафидите и рома в които са киснали. Разбъркайте добре, Оставете в хладилник да се втвърди сместа (но не напълно). След това с помощта на мокра лъжица или с мокри ръце оформете малки топчета и ги оваляйте добре в смлените орехи(или шоколадови пръчици). По възможност поставете всеки трюфел в хартиена формичка за бонбони и оставете на студено да се стегнат.