Меню

Кайсиени картофени кюфтета

20.06.2007г. / 20 08ч.
Аз жената
Кайсиени картофени кюфтета

Продукти:
около 500 г картофи
150 г брашно
няколко кайсии – може да се използват от компот или пресни
1 пакетче канела
150 г пудра захар
40 г масло
50 г галета

Приготвяне:
Картофите се сваряват и се намачкват. След това се поръсват с брашното, докато получим тесто, което разстиламе върху малко брашно. Нарязваме на по-големи квадрати, така че да можем да сложим 1бр кайсия вътре. Ако кайсията е от компот я поръсваме с канела, а ако не е трябва кайсиите да са много узрели и меки и пак слагаме канела и отстраняваме костилката. След това завиваме хубаво кайсията с квадрата. Потапяме всяко едно от кюфтенцата във вряща вода. Приготвяме тиган със 40 г масло и 50 г галета и объркваме добре. Прибавяме всяко едно от кюфтенцата в тигана и изпичаме, след което изваждаме в чинийка и още топли ги поръсваме с пудра захар и канела.
Сервирането може да бъде направено по два начина – още топли гарнирани със студен сладолед и орехчета или ги оставяме да изстинат и гарнираме със сметана и плодове от страни.

Коментирай