Меню

Картофена салата с бекон и дресинг

31 декември 2018 | 14:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
СЪСТАВКИ
1,5 кг картофи
400 г бекон или прошуто, нарязани на парченца
зехтин на вкус
За дресинга:
1/4 опаковка заквасена сметана
1/4 опаковка майонеза
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица дренирани каперси, нарязани
1 супена лъжица нарязан магданоз
лук, по желание
80 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите като за салата. Когато са готови, отцедете ги и ги сложете в тава за печене. Прибавете към тях месото, зехтина и подправките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-45 минути. Комбинирайте сметаната, майонезата, лимоновия сок, каперсите, магданоза. Прехвърлете картофите в подходяща купа, оставете да се охладят за няколко минути и добавете дресинга.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай