Меню

Ягодово тирамису

20 юни 2017 | 20:28 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
24 бр бишкоти
за крема:
330 г маскарпоне
3 с л пудра захар
1 с л портокалов ликьор
360 мл готварска сметана (35 %)
пюре:
400 мл ягоди
2 с л портокалов ликьор
50 гр захар
60 мл портокалов сок
за украса:
какао на прах
шоколад
ягоди
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
на крема:
В малка купа се смесват сиренето маскарпоне, пудрата захар и 1 с л портокалов ликьор. Към тази смес се добавя разбитата с миксер сметана.
на пюрето:
Ягодите се разбиват на пюре с пасатор или блендер, заедно с портокаловия ликьор, захарта и портокаловия сок. Пюрето се прехвърля в плитък съд.
на тирамисуто:
Половината бисквити се потапят в ягодовото пюре и се нареждат на дъното на формата. Заливат се със 120 мл от пюрето и половината от сметановия крем. Същото се повтаря с останалите бисквити, пюре и крем, за да се получи втори пласт. Горният пласт се заравнява с шпатула (лопатка). Покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 8-12 часа, за да се напоят бисквитите и да се стегне. Преди поднасянето се наръсва с какао и/или настърган шоколад, украсява се с ветрило от ягодки.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай