Меню

Домашен течен шоколад

8 януари 2019 | 06:17 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 малка консерва нахут
80 г черен шоколад
100 г печени бадеми или лешници (без сол)
2 с.л. натурално какао
1 ч.л. ванилов екстракт
мед на сладост
щипка сол
кокосово мляко (може и краве) – колкото да се получи гладък шоколад около 1 ч.ч.
10 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Прецедете нахута в гевгир и го изплакнете добре. Сложете го в блендер и прибавете към него останалите съставки. Смелете до получаването на гладка текстура. Сервирайте домашния шоколад с препечени или пържени филийки, палачинки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай