Меню

Кекс с кайсии

22.06.2007г. / 12 56ч.
Аз жената
Кекс с кайсии

Продукти:
1 яйце
1 ч. ч. захар
7 с. л. олио
3 с. л. оцет
1 с. л. сода бикарбонат
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
2 ванилии
За гарниране:
10-12 кайсии, в зависимост от големината
на всяка половинка кайсия 1 с. л. захар
масло 1-2 с. л.

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се поставя яйцето, добавя се захарта и се бие до побеляване с миксер, добавят се постепенно олиото, киселото мляко, брашното и ванилията. Накрая се слага содата, полива се с оцета да изкипи и се разбърква. Изсипва се във форма за печене. Отгоре се поставят разделените на две кайсии с вътрешната страна нагоре, слага се по 1 лъжица захар, и по парченце масло. изпича се във фурна на 170 градуса. Много е ефектно за гости, за кафе и всякакви поводи. Може и с други видове по-меки плодове. Аз го правя и с череши, сини сливи, праскови, круши.
Опитайте и да Ви е сладко!

Коментирай