![6 броя тортиля
250 г крема сирене
12 резена шунка или прошуто
300 г пресен босилек
1 чаша чери домати
2 стръка пресен лук](/media/files/resized/article/654x358/d8e/a75660c0679b855ffb5aa50170d6bd8e-80f44b89d9bf91a2b67cbb4479fb37de.jpg)
60 мин.
-
Порции: 10
Намажете питките тортиля с крема сиренето. Върху всяка подредете по 2 резена шунка или прошуто. Покрийте с пресен босилек. След това подредете слой нарязани чери домати и лук. Направете това с всички питки тортиля.
Навийте всяка питка на руло. Нарежете я на парченца, така че да се получат минирулца. Можете да ги сервирате пресни или да ги запечете леко, по избор.
* Забележка: Рецептата може да се изпълни и с бутертесто, като в такъв случай задължително се пече.
Снимка: iStock
Вижте още: