Меню

Зеле на тиган с наденица и бекон

26 януари 2019 | 06:58 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 малка прясна зелка
3-4 наденици
200 г бекон 
1 глава лук
4-5 чушки
1 люта чушка по избор
5 скилидки стрит чесън
сол, черен пипер на вкус
олио
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте мазнината и прибавете към нея нарязаната наденица и бекона. Когато станат златисти, извадете ги в чиния и в същата мазнина сложете нарязаните чушки и лука. Поомекнат ли може да прибавите и зелето. След като зелето се задуши, прибавете към него месото, чесъна и гответе още няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай